Разходка до Гарга баир и Люлката на любовта

Местността Гарга баир открива живописна панорамна гледка към Велико Търново, като през последните години добива популярност заради Люлката на любовта. Ние от HillView имаме специално подготвен тур, за да се насладите на спиращите дъха гледки към р. Янтра, Велико Търново и Стара планина.

Гарга баир

Гарга баир се намира на по-малко от километър северно от хълма Трапезица край град Велико Търново и на около 1,5км югозападно от центъра на село Арбанаси. Навремето, западно от хълма, е имало кланица, поради което над него са се виели ята гарги, от където произлиза и името му. В югозападната част на Гарга баир през 19 век е съществувало турско укрепление. От там се открива чудесна гледка – Велико Търново, Царевец и Трапезица. Целта на укреплението е била да защитят Търново от настъпващите руски войски на генерал Гурко. Мястото е доста живописно, минава се през гора, след нея се откриват страхотни гледки към Царевец, един от меандрите на река Янтра, панорамна гледка към старата столица, Владишкия мост, Стара планина и Трапезица.

Люлката на любовта

Люлката, с романтично име, се намира на скалния венец на Гарга баир. На около 1,5 км от центъра на старата столица. Люлката представлява дървена седалка, захваната с метални вериги и въжета за две високи дървета. Тя гледа в посока югоизток над града. Мястото е доста живописно, минава се през гора, след нея се откриват страхотни гледки към Царевец, един от меандрите на река Янтра, панорамна гледка към старата столица, Владишкия мост, Стара планина и Трапезица.

Ние от HillView предлагаме да се насладите на очарователната гледка, достигайки до там с офроуд разходка. Офроуд приключението представлява разходка с продължителност от 2 час, със средно ниво на трудност и посещаване на 2 до 3 красиви местности. Повече информация може да откриете на посочения горе линк.

Прочетете още

Историята на един екстремен спорт – офроудът като спорт и хоби

Офроуд турове и разходки – изживей приключението с HillView

Ваучер за екстремно преживяване – идеалният подарък

Благотворителна инициатива в подкрепа на Иво

Романтична офроуд разходка с HILLVIEW

Категории

Без категория
Офроуд приключения
Подаръчен ваучер
Разходки без включен офроуд
Пакети и допълнителни услуги
Събития

избери по МПС

АТВ
АТВ клас любителски
АТВ клас туристически
БЪГИ
БЪГИ клас любителски
БЪГИ клас туристически
Oфроуд "СМАРТ"
Джип

избери по продължителност

40 минути
1 час
2 часа
3 часа
4 часа
6 часа
Полудневно
8 часа
Целодневно

избери по степен на адреналиност

Ниско
Средно
Високо

Виж "Общи условия" тук