190,00 лв. - 460,00 лв. с ДДС

Опознай Велико Търново и Арбанаси

Разходка без включен офроуд “Опознай Велико Търново и Арбанаси”

Градски тур, с продължителност 2 часа или 3 часа. Посещават се различни забележителности и красиви местности в град Велико Търново и село Арбанаси, с автомобил по Ваш избор.

Разходката може да започне от нашата база в село Арбанаси. Бихме могли да Ви вземем и от удобно за Вас място в рамките на гр. Велико Търново или с. Арбанаси.

Разходка с продължителност от 2 часа

Тя започва с посещение на “Самоводската чаршия”. Имате възможност да се разходите из живописната улица с възрожденска архитектура и да се докоснете до старинни занаятчийски работилници, пълни с богата история. За посещение на чаршията са предвидени между 15 и 30 минути, в зависимост от Вашето желание.
Впоследстие се насочваме към Археологическия музей и Музей “Учредително събрание”. Имате възможност за избор, кой от двата музея да посетите. Тук отново са предвидени между 15 и 30 минути за посещение на някой от обектите.
След това се насочваме към парк “Мини България” – паркът на миниатюрите. Там ще може да видите цялата необятна красота на България в рамките на броени минути. За посещението на парка, в който са разположени макетите на най-известните забележителности в България отново са предвидени между 15 и 30 минути.
С тръгването от парка ще преминем старинната улица Гурко, която пази духа и неповторимия образ на град Велико Търново. По нея са струпани много къщи, които ни връщат към романтичната атмосфера на Възраждането. Ще се насладим на страхотни гледки, откриващи се към прелестната красота на старопрестолния град.
От там ще се насочим към паметник “Асеневци” (известен още като “Конниците”) и художествената галерия “Борис Денев”. На паметника са предвидени около 20 минути, в които можете да се насладите на изящната му красота и невероятния изглед към река Янтра. А също така към амфитеатрално подредените къщи разположени на отсрещния бряг.
С това приключва разходката и Ви оставяме на удобно за Вас място.

Разходка с продължителност от 3 часа

Имате възможността да отделите повече време на посещението на забележителностите, като също така могат да бъдат посетени и Владишкия мост във Велико Търново. Той се намира в подножието на Царевец и разкрива страхотна гледка към крепостта. Също така може да се посети старинното селище Арбанаси, където може да се направи красив опознавателен тур на селото. Ще имате възможност да се докоснете до невероятната му възрожденска архитектура, която е запазена в автентичния си вид. Бихте могли да посетите и Музей “Констанцалиевата къща”, която е един от най-забележителните и представителните паметници на жилищната архитектура в с. Арбанаси.

Разходката може да се проведе с климатизиран лек автомобил или с открит (без покрив) атрактивен джип УАЗ по Ваш избор.

ВАЖНО: Разходките са с ориентировъчно времетраене и примерни обекти за посещение. Във Вашата разходка Вие бихте могли да персонализирате местата, които искате да посетите. Ние сме се опитали да подберем и да направим оптимална примерна програма, която би могла да се следва за Ваше улеснение.
Посещението на повече или по-малко обекти зависи от времето, прекарано от Вас на всеки от тях.
В зависимост от сезона на провеждане на Вашата разходка, както и на конкретния ден (и час) е възможно някои от обектите да бъдат временно затворени, за което екипът ни не носи отговорност. Актуална информация за работното време на част от обектите може да намерите в официалния сайт на “Регионален исторически музей – Велико Търново”.

Прочети още

Подарете избраната от Вас конфигурация

Смятате ли, че този продукт е идеален за приятел или любим човек? Можете да закупите карта за подарък за този продукт!

Подарете избраната от Вас конфигурация

Разходката "Опознай Велико Търново и Арбанаси" представлява тур, без включен офроуд, с времетраене от 2 часа или 3 часа, според Вашия избор.Посещават се различни забележителности в град Велико Търново и село Арбанаси.В цената на разходката е включено:

  • Зареден с гориво автомобил и водач, който Ви отвежда до всеки един обект.
  • Минерална вода за всеки участник.
  • Осигурен безжичен интернет (WiFi) в автомобила.
  • Информационни материали свързани с местностите, които посещавате.
В цената на разходката не е включено:
  • Таксите за посещение на забележителностите с входна такса.
А именно за: Археологическия музей/Музей "Учредително събрание", със стойност на стандартен билет от 6лв.Парк "Мини България" - със стойност на стандартен билет от 15лв.Музей "Констанцалиевата къща" - със стойност на стандартен билет от 10лв.Както и за други избрани от Вас забележителности.

Не сте сигурни кое превозно средство да изберете?

Сподели

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Избери брой хора

1 човек, 2 човека, 3 човека, 4 човека, 5 човека, 6 човека

Избери превозно средство

,

Избери продължителност

,

Забележителности

Археологическия музей и Музей "Учредително събрание", Владишкия мост, Музей "Констанцалиевата къща", паметник "Асеневци" ("Конниците"), парк "Мини България", Самоводската чаршия, старинната улица Гурко, старинното селище Арбанаси, художествената галерия "Борис Денев"

За резервация

Работим всеки ден от годината с предварителна резервация за удобен за Вас ден и час на телефон +359889706082 или по имейл на office@hillviewvt.com

Подаръчен ваучер

Имате възможност да направите подаръчен ваучер за този продукт като изберете желаната от Вас услуга /трябва да маркирате възможните опции за "Превозно средство", "Продължителност" и други/ и след това цъкнете "Подарете избраната от Вас конфигурация"., Подаръчните ваучери са с валидност 1 година от дата на тяхното закупуване.

Вижте още оферти

Целодневно
от 430лв.

Целодневна офроуд разходка

Екстремност: Средно, Високо
Може да изберете сред: АТВ клас туристически, БЪГИ клас туристически, Oфроуд "СМАРТ", Офроуд джип Daihatsu, Офроуд джип УАЗ, Джип Suzuki Vitara, Джип Porsche Cayenne
Полудневно
от 250лв.

Полудневна офроуд разходка

Екстремност: Ниско, Средно, Високо
Може да изберете сред: АТВ клас туристически, БЪГИ клас туристически, Oфроуд "СМАРТ", Офроуд джип Daihatsu, Офроуд джип УАЗ, Джип Suzuki Vitara, Джип Porsche Cayenne
Полудневно, Целодневно
от 380лв.

Разходки до Шипка и Бузлуджа

Може да изберете сред: Лек автомобил
2 часа, 3 часа
от 190лв.

Манастири и водопади около Велико Търново

Може да изберете сред: Лек автомобил
2 часа, 3 часа
от 190лв.

Църквите на Търновград

Може да изберете сред: Лек автомобил, Отворен джип УАЗ (без покрив)
Полудневно, Целодневно
от 380лв.

Разходка до Крушунски водопади

Може да изберете сред: Лек автомобил

Категории

Офроуд приключения
Подаръчен ваучер
Разходки без включен офроуд
Пакети и допълнителни услуги
Ергенско парти

избери по МПС

АТВ клас любителски
АТВ клас туристически
БЪГИ клас любителски
БЪГИ клас туристически
Oфроуд "СМАРТ"
Офроуд джип Daihatsu
Офроуд джип УАЗ
Джип Suzuki Vitara

избери по продължителност

40 минути
1 час
2 часа
3 часа
4 часа
6 часа
Полудневно
8 часа
Целодневно

избери по степен на адреналиност

Ниско
Средно
Високо

Виж "Общи условия" тук