380,00 лв. - 740,00 лв. с ДДС

Разходки до Етъра и Боженци

Повече за Вашата разходка:

Разходката без включен офроуд “Етъра и Боженци” представлява тур посещаващ различни исторически забележителности, в региони около гр. Велико Търново,  с продължителност 4 часа или 8 часа, провеждащ се с лек автомобил.

Разходката може да започне от нашата база в село Арбанаси или бихме могли да Ви вземем от удобно за Вас място в рамките на гр. Велико Търново или с. Арбанаси.

Полудневна разходка

В полудневната разходка с продължителност от 4 часа имате възможност да посетите Дряновския манастир “Свети Архангел Михаил”, Пещерата Бачо Киро, Етнографски музей на открито „Етър“, както и Соколски манастир “Успение Богородично”.
Разходката започва с посещение на Дряновския манастир, който е разположен сред живописния пролом на Дряновската река, като в непосредствена близост до него се намира и пещерата “Бачо Киро”, която е една от диамантите в пещерната огърлица на България. На тази местност ще имате около 1 час почивка, за да посетите двете забележителности.
След това потегляме към “Етъра”, където духа на България и традициите са пренесени през времето и пространството за да може всеки един негов гост да се докосне до тях. На “Етъра” отново е предвидена около 1 час почивка, за да посетите музея. В зависимост от оставащото време, бихте имали възможността да посетите и Соколския манастир с невероятна красота и пейзажни гледки. Впоследствие поемаме обратно към град Велико Търново, където Ви оставяме на удобно за Вас място.

Целодневна разходка

В целодневната разходка с продължителност от 8 часа имате възможност да посетите Трявна, Боженци, Дряновския манастир “Свети Архангел Михаил”, Пещерата Бачо Киро, Етнографски музей на открито „Етър“, както и Соколски манастир “Успение Богородично”.
Разходката започва с посещение на Дряновския манастир и пещерата “Бачо Киро”, където е предвидена около 1 час почивка, за да посетите двете забележителности.
След това потегляме към “Етъра”, където отново е предвидена около 1 час почивка, за да посетите музея. Непосредствено след “Етъра” се посещава и Соколския манастир, след което се тръгва към Музея на архитектурно-истрорически резерват “Боженци”, който е запазил е автентичния си старинен вид от епохата на Възраждането, както и ценни архитектурни и етнографски паметници. В село Боженци е предвиден около 1 час и 30 минути престой, като това включва и време за обяд в селото. След това тръгваме към град Трявна, която е един от центровете на българското възраждане и в нея са запазени къщите с възрожденска архитектура и произведенията на тревненската иконописна школа. Там е предвидена около 1 час почивка, за да обиколите най-интересните кътчета на града, като след Вашата разходка поемаме обратно към град Велико Търново, където Ви оставяме на удобно за Вас място.

Разходката се провежда с климатизиран лек автомобил.

ВАЖНО: Разходките са с ориентировъчно времетраене, което зависи от времето прекарано от Вас на посещаваните местности. Във Вашата разходка Вие бихте могли да персонализирате местата, които искате да посетите, като ние сме се опитали да подберем и да направим оптимална примерна програма, която би могла да се следва за Ваше улеснение.
Посещението на повече или по-малко обекти зависи от времето, прекарано от Вас на всеки от тях.
В зависимост от сезона на провеждане на Вашата разходка, както и на конкретния ден (и час) е възможно някои от обектите да бъдат временно затворено, за което екипът ни не носи отговорност.

Прочети още

Подарете избраната от Вас конфигурация

Смятате ли, че този продукт е идеален за приятел или любим човек? Можете да закупите карта за подарък за този продукт!

Подарете избраната от Вас конфигурация

Разходката "Етъра и Боженци" представлява полудневен или целодневен тур, без включен офроуд, с времетраене от 4 часа или 8 часа, според Вашия избор. Според избора на времетраене се посещават забележителностите - Етнографски музей на открито „Етър“, Музей на архитектурно-истрорически резерват "Боженци", Дряновски манастир "Свети Архангел Михаил", Пещера Бачо Киро, Соколски манастир "Успение Богородично".

В цената на разходката е включено:

  • Зареден с гориво автомобил и водач, който Ви отвежда до всеки един обект.
  • Минерална вода за всеки участник.
  • Осигурен безжичен интернет (WiFi) в автомобила.
  • Таксите за посещение на Етнографски музей на открито „Етър“.
  • Информационни материали свързани с местностите, които посещавате.
В цената на разходката не е включено:
  • Обяд
  • Таксите за посещение на други музейни обекти освен Етнографски музей на открито „Етър“.

Не сте сигурни кое превозно средство да изберете?

Сподели

Допълнителна информация

Допълнителна информация

Избери брой хора

1 човек, 2 човека, 3 човека, 4 човека

Избери превозно средство

Избери продължителност

,

Забележителности

Дряновски манастир "Свети Архангел Михаил", Етнографски музей на открито „Етър“, Музей на архитектурно-истрорически резерват "Боженци", Пещера Бачо Киро, Соколски манастир "Успение Богородично", Трявна

За резервация

Работим всеки ден от годината с предварителна резервация за удобен за Вас ден и час на телефон +359889706082 или по имейл на office@hillviewvt.com

Подаръчен ваучер

Имате възможност да направите подаръчен ваучер за този продукт като изберете желаната от Вас услуга /трябва да маркирате възможните опции за "Превозно средство", "Продължителност" и други/ и след това цъкнете "Подарете избраната от Вас конфигурация"., Подаръчните ваучери са с валидност 1 година от дата на тяхното закупуване.

Вижте още оферти

Полудневно, Целодневно
от 380лв.

Разходки до Шипка и Бузлуджа

Може да изберете сред: Лек автомобил
2 часа, 3 часа
от 190лв.

Опознай Велико Търново и Арбанаси

Може да изберете сред: Лек автомобил, Отворен джип УАЗ (без покрив)
2 часа, 3 часа
от 190лв.

Църквите на Търновград

Може да изберете сред: Лек автомобил, Отворен джип УАЗ (без покрив)
Полудневно, Целодневно
от 380лв.

Разходка до Крушунски водопади

Може да изберете сред: Лек автомобил

Категории

Офроуд приключения
Подаръчен ваучер
Разходки без включен офроуд
Пакети и допълнителни услуги
Ергенско парти

избери по МПС

АТВ клас любителски
АТВ клас туристически
БЪГИ клас любителски
БЪГИ клас туристически
Oфроуд "СМАРТ"
Офроуд джип Daihatsu
Офроуд джип УАЗ
Джип Suzuki Vitara

избери по продължителност

40 минути
1 час
2 часа
3 часа
4 часа
6 часа
Полудневно
8 часа
Целодневно

избери по степен на адреналиност

Ниско
Средно
Високо

Виж "Общи условия" тук